Kansainvälisyys

Ilo on asenne.

Kansainvälisyys

KANSAINVÄLISYYTTÄ LYSEOLLA - LAPPEENRANNASTA MAAILMALLE

Lyseossa on monipuolinen kansainvälisten kurssien, projektien ja hankkeiden valikoima, joihin sisältyy teemapäiviä, luentoja, näyttelyitä, vieraita ja matkoja. Osallistumisesta verkkoprojekteihin tai kursseihin, joihin sisältyy matka esim. Firenzeen tai Berliiniin, saa suoritusmerkinnän. Eri oppiaineiden sisällä on omaa kansainvälisyystoimintaa, joista saa tietoa opettajilta.

Lyseo on hyvin aktiivinen Euroopan unionin rahoittamissa Erasmus+ -hankkeissa ja näihin hankkeisiin osallistuvat tietenkin myös opiskelijat oman kiinnostuksensa mukaan. Lisäksi vuosittain lukiolta käy erimittaisissa vaihto-ohjelmissa opiskelijoita hankkimassa kansainvälistä kokemusta sekä kohentamassa kielitaitoaan.

The Town I Want to Live in

The Town I Want to Live in on Erasmus+ hanke, jossa tutustutaan modernin kaupungin haasteisiin ja suunnitteluun. Tämän hankkeen painopiste on luonnontieteellisissa aineissa, mutta mukana on myös tilaa taiteelle. Pääkoordinaattori on Espanjasta ja muut koulut ovat Tsekistä ja Portugalista.

Global Earth

​Global Erath on hanke, jossa on mukana St. Mark’s Girls Senior Secondary School New Delhistä Intiasta ja Lappeenrannan Lyseon lukio. Hanke on alkanut 2015, jolloin Lyseossa vieraili 10 opiskelijaa ja opettajaa Intiasta. Tammikuussa 2017 Lyseon opiskelijoita ja opettaja olivat viikon vierailulla New Delhissä. Intialaiset kumppanit tekivät vastavierailun Lyseolle elokuussa 2018. Hanke sisältää tapahtumaviikon järjestämisen ajankohtaan, jolloin 10 intialaiskoulun opiskelijaa + opettaja(t) ovat lukiossamme ja verkkoprojektien tekeminen ASEF ClassNet –verkostossa. Projekti jatkuu syksyllä 2019.

Vaihtoon

Lyseosta voi lähteä vaihto-opiskelijaksi ulkomaille. Vaihtovuoden opinnot pyritään lukemaan hyväksi lukio-opintoihin samaan tapaan kuin muissa oppilaitoksissa suoritetut opinnot. Vaihtovuoden aikana on tärkeää ottaa talteen kuvaukset suoritettujen opintojen sisällöistä, laajuudesta, arvioinnista ja esimerkiksi opettajan yhteystiedot. Vaihtovuoden lisäksi opinnot voi venyttää neljään vuoteen