Hakeminen

Enemmän kuin luulet.

Hakeminen

Lukiopaikan vastaanottaminen

Päätös lukioon valituista julkaistaan aikaisintaan 15.6.2017 klo 9.00 lukioiden ilmoitustauluilla, ulko-ovissa ja kotisivuilla. Huolehdithan, että olet antanut luvan julkaista nimesi kotisivuilla!

Opiskelijaksi hakenut saa lukion rehtorilta myös postitse kirjeenä lukioonottopäätöksen.

Lukiopaikka otetaan vastaan tuomalla alkuperäinen perusopetuksen päättötodistus lukiolle mahdollisimman pian arkipäivisin 15.-19.6. klo 9-15 välisenä aikana.

Otathan yhteyttä, jos tästä on kysyttävää!

Lukiopaikka pyydetään ottamaan vastaan heti tulosten tultua, silloin kouluissa on ohjaushenkilöstöä antamassa lisätietoja.

Opiskelija ottaa paikan vastaan siinä lukiossa, johon hänet on valittu. Mikäli paikkaa ei ota vastaan määräaikaan mennessä, menettää valittu opiskeluoikeutensa.

Jos lukioon valittu ei ota paikkaa vastaan, ilmoitetaan peruutuksesta mahdollisimman pian siihen lukioon, johon on tullut valituksi.

Huomautus mahdollisesta virheestä opiskelijavalinnassa on tehtävä kirjallisena Asiakaspalvelu Winkkiin Lappeenrannan kaupungintalolle, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta. Lukioonottopäätökseen voi hakea muutosta kirjallisella valituksella Etela-Suomen aluehallintovirastoon. Ohjeet ovat lukioonottopäätöksen liitteenä.

Opintojen aloittaminen

Tässä aloitukseen liittyvää materiaalia:

Kirje koululta

Kieliopinnoista

Eurooppalaisia kieliä + lisätietoja kurssista

Painotuksista

Lukiolaisten liitto

Koulumatkatukea voi hakea

  • lukiolainen, jos yhdensuuntainen koulumatka on vähintään 10 km. Tukea haetaan joka lukuvuodeksi erikseen KELA:n koulumatkatuen hakemuslomakkeella www.kela.fi/koulumatkatuki.

  • Jos koulumatka on alle 10 km, käytössä on Waltti-kortti www.lappeenranta.fi/fi/Kartat-ja-liikenne/Paikallisliikenne.

  • Lomakkeet päivittyvät kesän aikana ja Wilmassa löytyy ohje koulumatkatuen hakemiseen ja linkit lomakkeisiin. Tämän ehtii hyvin tehdä elokuussa!
     

Hakeminen

Lappeenrannan lukioihin haetaan valtakunnallisessa lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen yhteishaussa. Yhteishakulomake täytetään osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Lisätietoja Lukio-oppaasta 2017 ja kursseista Kurssioppaasta 2017.

Alin hyväksyttävä keskiarvo, jolla voi tulla valituksi Lappeenrannan lukioihin on 7,00. Lukuvuonna 2016-2017 keskiarvoraja oli 7,3.

Ainevalinnat

Opintopolussa täytettävän yhteishaun hakulomakkeen lisäksi täytetään myös lukion opinto-ohjelman ainevalintakortti joko wilmassa tai lomakkeella. Lappeenrantalaiset hakijat täyttävät ainevalintakortin Wilmassa.

Jos et ole Lappeenrannan wilmassa, tulosta, täytä ja palauta tämä ainevalintakortti omalle opinto-ohjaajallesi, joka lähettää sen Lyseolle, tai lähetä se itse Lyseolle yhteishaun päättymiseen mennessä.

Kaikki valinnat tarkistetaan kesällä ilmoittautumisen yhteydessä ja opotunneilla syksyllä kun koulu alkaa. Kaikkia valintoja voi silloin vielä muokata.

Apuja ja neuvoja saat myös meiltä:

Opinto-ohjaajat

Marjo Haapavuo
puh. 040 664 7930
s-posti: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Helena Mielikäinen
puh. 040 729 1139
s-posti: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi